SZABÁLYOK

fooldal
 
paintball
 
elerhetoseg
 
szabalyok
 
jatek
 
arak
 

Részvétel a játékban:

* A játékban, mindenki saját felelősségére vesz részt.
* 16 éven aluliak, csak szülői felügyelet mellett játszhatnak!
* Védőfelszerelések viselése kötelező!
* A játékmester utasításainak betartása kötelező!
* Játszani, csak a kijelölt paintball pályán szabad!
* A pálya területén kívül a marker kibiztosítása kötelező!
* Játék során csak a szervezők által biztosított golyók használhatók, a földön talált golyókat tilos újra felhasználni (balesetet okozhatnak)!
* NE CSALJ! A játék alapja a becsület!

Szabályok:

Hogyan kezdődik a játék?
A két csapat felsorakozik a kijelölt indulási pontokon, vagyis "bázisokon", majd a játékmester jelére kezdődik meg a küzdelem.

Mi a "találat"?
Találatnak az számít, ha a kilőtt lövedék a játékost eltalálja és rajta egybefüggő festéknyomot hagy.
Amatőr játékoknál, az a találat számít érvényes találatnak, amely az úgynevezett életponti területeken találja el a játékost. Pontosabban, a ruházat vállvarrásán belül, a derékszíj vonalától felfelé, elöl és hátul, valamint a fejen. Profi játékoknál, minden találat, még a fegyver találat is érvényesnek minősül. Érvényes találat továbbá az, amit elismernek. Pl.: Ha valaki érzi, hogy eltalálták, de nem győződött meg annak érvényességéről, de a találat tényét bemondta, akkor már nincs visszaút! Kilőtt játékosnak kell tekinteni azt is, aki a játék ideje alatt, elhagyja a kijelölt területet!

Mi a teendő, találat esetén?
A kilőtt játékos hangos, jól érthető kiáltással jelzi a találatot. Pl.: TALÁLAT, vagy ÉRVÉNYES, vagy TALÁLT, NE LŐJJ! Először, a markert(fegyver) emeli a fedezék fölé, majd miután meggyőződött róla, hogy a játékosok tudomásul vették a találatát, a markert a feje fölött tartva, a legrövidebb és leggyorsabb úton elhagyja a játékteret és a pihenőhelyre távozik (dead man walk). A MASZKOT CSAK OTT VESZI LE!

Mi a teendő fegyverhiba esetén?
Ugyan úgy kell eljárni, mint érvényes találat esetén, de "FEGYVER HIBA!" felkiáltással. A játékos markerét a pihenőhelyen megjavítják, vagy kicserélik és az eredeti indulási ponton belépve a területre, visszaállhat a játékba.

Mi a teendő, ha elfogy a lőszer?
Lehet lőszert kérni, a még aktív csapattárstól, vagy partizánként, üres puskával ijesztgetni az ellent, és golyófogóként feláldozni saját magad. Lehetőség van a játék feladására is, vagyis egyszerűen elhagyni a játékteret. Jó tanács: kezdés előtt, mindig győződj meg róla, hogy legyen elég muníció!

Mi a teendő, ha játék közben esetleg, bepárásodik a maszk?
SEMMI FÉLE KÉPPEN SE VEDD LE! Próbálj meg mozogni játék közben és akkor nem fordul elő! Ha beülsz egy sarokba és nem mozdulsz, akkor könnyen megeshet.